START! - det svenska orginalet

Den viktigaste ingrediensen i START! är havren och den odlas med omsorg och kärlek av bönder från Lantmännen. Så var det vid lanseringen och så är det nu.

1974 var ett fantastiskt år

Borta i England bubblade punkrörelsen, men här i Norden var tuppkam fortfarande något som satt på en fågel. Vi stoltserade på andra sätt - dansade disco i platåskor, tajta polotröjor och utsvängda jeans, sjöng progglåtar i sandaler och kaftan, med ett peacemärke dinglande runt halsen. 1974 var även året då vi bjöd våra gäster på glassdrinkar, smörgåstårta, flygande Jakob, fondue och hawaiikassler. En liter mjölk kostade 1 krona och 35 öre och 1974 var också året som vi började tillverka START!

Då som nu, sås havren under våren och skördas därefter av våra bönder. Till sist når havren fram till vår fabrik i Järna där vi ugnsrostar och valsar den till fina havregryn. 

Läs mer om havrens vandring till färdig granola och om vårt ansvar för att skapa ett hållbart lantbruk.

Kontakt

Vi tar tacksamt emot dina synpunkter, idéer eller förbättringar (och även fina ord), enklast via mejl eller telefon 020-84 84 84.

Telefontider måndag-fredag
09:00 -11:30 

Press

För frågor om Lantmännen Cerealia, vänligen kontakta Anna Hammarskiöld, Kommunikationschef. Anna nås på anna.hammarskiold@lantmannen.com

Pressjour Lantmännen: 
press@lantmannen.com
010- 556 88 00

Lantmännen Cerealia

Varumärket ägs av Lantmännen Cerealia, som i sin tur är ett företag inom livsmedelskoncernen Lantmännen.

Lantmännen Cerealia utvecklar, producerar och marknadsför främst spannmålsbaserade produkter som mjöl, mjölmixer, gryn, müsli och pasta men även färdiglagade rätter. Produkterna marknadsförs under starka varumärken såsom AXA, Kungsörnen, GoGreen, Gyllenhammars, Little Farmer och START!

Mer information om Lantmännen Cerealia hittar du på denna länk.

Om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com