Yoghurt med START! och bärkompott
2 portioner
15 minuter
En sötsyrlig kompott och krämig yoghurt blir goda komplement till den krispiga müslin. Variera bären efter smak, tillgång och säsong – det blir lika gott med alltifrån hallon och blåbär till vinbär och krusbär! De färska bären kan såklart bytas ut mot frysta.
Ingredienser
Bärkompott
- ½ vaniljstång
- 2 dl blandade bär, t ex hallon, jordgubbar, björnbär och/eller blåbär
- 4-5 msk honung (kan ersättas med socker)
- 1-2 tsk citronsaft
Till servering
- 3 dl START! Naturell
- 4 dl yoghurt
- Färska bär
Gör så här
- Snitta vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i en kastrull tillsammans med bären, honungen och citronsaften. Koka upp och låt sedan puttra ihop ca 5 min. Mosa bären lite grovt med hjälp av en gaffel. Justera sötman efter smak. Låt kompotten svalna något.
- Ansa bären och skär eventuellt ner dem i mindre bitar.
- 15 minuterHäll upp yoghurt och müsli i skålar eller glas och toppa med den ljumma kompotten, de färska bären och eventuellt citronmeliss.