START! – ett riktigt original sedan 1974!

Vår historia

1974 var ett fantastiskt år. Borta i England bubblade punkrörelsen, men här i Norden var tuppkam fortfarande något som satt på en fågel.

Vi stoltserade på andra sätt - dansade disco i platåskor, tajta polotröjor och utsvängda jeans, sjöng progglåtar i sandaler och kaftan, med ett peacemärke dinglande runt halsen.1974 var även året då vi bjöd våra gäster på glassdrinkar, smörgåstårta, flygande Jakob, fondue och hawaiikassler. En liter mjölk kostade 1 krona och 35 öre och 1974 var också året som vi började tillverka START!

Vi gillade redan då att gå vår egen väg & valde att göra det vi kände för – istället för det vi borde. För om vi ska vara ärliga så är "lagom" ett ganska tråkigt ord.

Vi gillar att addera det där lilla extra när vi fixar frukosten, och räds inte att lägga på extra allt och leva i nu:et.

Vårt ursprung – vår havre
Då som nu, sås vår havre under våren och skördas därefter av våra svenska bönder. För om något ska bli riktigt gott så måste det också komma från något riktigt bra.

När havren dyker upp hos oss i Järna så gyllenrostar vi den i ugnen så den blir sådär crunch, med en magiskt nötig karaktär. Havren – tillsammans med bär, frukt & nötter – blir till vad vi tycker är den godaste granolan som finns.

Och du. Havreskalen använder vi som bränsle i vår panna, och ger grön energi till vår kvarn och våra 1400 närmaste grannar. Det tycker vi är rätt bra, faktiskt.

Kort om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk.

Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord.

Läs gärna mer på https://www.lantmannen.se.