Amerikanska pannkakor med granola & banan
4 portioner
45 minuter
Fluffiga pannkakor toppade med müsli, banan och sirap blir en lyxig helgfrukost. Både pannkakor och topping kan varieras efter smak och tillgång - prova gärna att smaksätta smeten med lite malen kanel, kardemumma eller ingefära, och varför inte byta ut bananen mot färska bär när det är säsong?
Ingredienser
Pannkakssmet
- 2 ägg
- 4 dl filmjölk
- 2 msk smält smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
Till servering
- 2 bananer
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 dl START! Naturell
- ½ dl ljus sirap
- Ev. citronmeliss
- Smör till stekning
Gör så här
- Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och svälla ca 15-30 min.
- Hetta upp en stekpanna eller en plättlägg med smör. Stek sedan små pannkakor eller plättar i några minuter på varje sida.
- Skiva bananerna.
- Servera pannkakorna med yoghurt, bananer, müsli, sirap och eventuellt citronmeliss.