Amerikanska pannkakor med granola & banan

4 portioner 45 minuter

Fluffiga pannkakor toppade med müsli, banan och sirap 
blir en lyxig helgfrukost. Både pannkakor och topping kan varieras efter smak och tillgång - prova gärna att smaksätta smeten med lite malen kanel, kardemumma eller ingefära, och varför inte byta ut bananen mot färska bär när det 
är säsong? 

Ingredienser

Pannkakssmet

  • 2 ägg
  • 4 dl filmjölk
  • 2 msk smält smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt 

Till servering

  • 2 bananer
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl START! Naturell
  • ½ dl ljus sirap
  • Ev. citronmeliss
  • Smör till stekning

 

Gör så här

  1. Blanda ägg, filmjölk och smält smör i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och svälla ca 15-30 min.
  2. Hetta upp en stekpanna eller en plättlägg med smör. Stek sedan små pannkakor eller plättar i några minuter på varje sida.
  3. Skiva bananerna.
  4. Servera pannkakorna med yoghurt, bananer, müsli, sirap och eventuellt citronmeliss.