Jordnötskaka med hasselnötsgranola

20 bitar 45 minuter

Denna sötsalta och krispiga kaka med granola, jordnötter och choklad är perfekt att ha på lut i frysen när andan faller på.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 250 g osötat jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2 dl ljus sirap
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 dl START! Hasselnöt
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl saltade, rostade jordnötter
  • ca ½ msk flingsalt

Gör så här

  1. Smält samman smör, jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull på svag värme. Rör ner START! Naturell och blanda väl. Häll smeten i en form, ca 20 × 30 cm, täckt med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen och bred ut över kakan. Grovhacka jordnötterna och strö dem och saltet över chokladen.
  3. Ställ kakan i kylen och låt stelna minst ett par timmar. Skär i bitar och servera!