Jordnötskaka med hasselnötsgranola
20 bitar
45 minuter
Denna sötsalta och krispiga kaka med granola, jordnötter och choklad är perfekt att ha på lut i frysen när andan faller på.
Ingredienser
- 50 g smör
- 250 g osötat jordnötssmör, gärna crunchy
- 2 dl ljus sirap
- ½ dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 10 dl START! Hasselnöt
- 250 g mörk choklad
- 1 dl saltade, rostade jordnötter
- ca ½ msk flingsalt
Gör så här
- Smält samman smör, jordnötssmör, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull på svag värme. Rör ner START! Naturell och blanda väl. Häll smeten i en form, ca 20 × 30 cm, täckt med bakplåtspapper.
- Smält chokladen och bred ut över kakan. Grovhacka jordnötterna och strö dem och saltet över chokladen.
- Ställ kakan i kylen och låt stelna minst ett par timmar. Skär i bitar och servera!