Yoghurt med hasselnötsgranola och limemarinerade jordgubbar
20 minuter
Limemarinerade bär har en frisk och aromatisk smak som passar bra ihop med något sött och krämigt. Prova gärna att ersätta yoghurten med vanilj-, choklad- och/eller jordgubbsglass för en snabblagad och supergod dessert!
Ingredienser
Limemarinerade jordgubbar
- Ca 200 g jordgubbar
- 1 lime, ekologisk
- 3-4 msk råsocker
Till servering
- 2 dl START! Hasselnöt
- 4 dl turkisk yoghurt
- Färska jordgubbar
Gör så här
- Ansa jordgubbarna, skär dem i mindre bitar och lägg i en skål.
- Skölj limen noga och finriv det yttersta skalet.
- Blanda samman jordgubbar, limeskal och socker. Smaka av med limesaft. Låt gärna stå och dra ett tag så att smakerna ”mognar”.
- Varva yoghurt, granola och limemarinerade jordgubbar i glas. Toppa med några skivade jordgubbar. Servera!